Vanliga frågor (FAQ) 

Hur lång tid tar leveransen?

Alla varor skickas från vårt centrala lager i England. Vi siktar på att skicka ut alla varor samma dag som de köps. Leverans tar vanligtvis kring 4-5 arbetsdagar. Dock så tar det ibland längre tid, så var vänligen vänta upp till 15 arbetsdagar för leverans.  

Vad händer om min beställning inte kommer fram?

Om du efter 15 arbetsdagar ännu inte har mottagit din beställning, var vänlig och meddela oss, så kommer vi att erbjuda dig att välja mellan antingen en återbetalning eller en ersättning.

Vem kan beställa från grossistavdelningen?

Vem som helst, som vill beställa matcha i stora mängder, kan beställa från grossistavdelningen.

Finns det mer näringsämnen i de högre rankade typerna av matcha?

Det finns några fler aminosyror och antioxidanter i de dyrare typerna av matcha.

Vilken matcha kan jag använda i mat?

Du kan använda alla sorters matcha i mat och dricka. Vår matlagnings-matcha är helt enkelt den lägst rankade, den känner vi är bäst att använda vid matlagning.

Vilket är det bästa sättet att ta matcha?

Om du dricker matcha av hälsoskäl. Blanda matcha med apelsinjuice eller juice av andra citrusfrukter för att maximera din kropps förmåga att absorbera näringsämnena i matchan. Citronsyra i citrusfrukter, som t.ex. apelsin och citron, kan öka din kropps förmåga att ta upp antioxidanterna i matcha med upp till 13 gånger. 

Finns det en bestämd mängd att inta dagligen eller varje vecka?

Detta beror på vilken anledning du dricker matcha av. Vi rekommenderar vanligtvis att du dricker matcha tre gånger om dagen. Dock så bör man vara uppmärksam på att matcha innehåller koffein, och det är därför ingen bra idé att dricka det sent på kvällen.  De goda nyheterna är att ingen någonsin har överdoserat matcha, och det finns inga kända bieffekter av överkonsumtion. Vår matcha och kardiovaskulära-sjukdomars avdelning framhäver några av de hälsoegenskaper som förknippas med särskilda mängder av matcha.

Vilken matcha är ett bra nybörjaralternativ?

Vi rekommenderar alla vår matcha. All matcha är prissatt enligt kvalitet och vi rekommenderar att du väljer den matcha som bäst passar din budget.

Kan jag dricka matcha när jag är gravid / försöker att bli gravid?

Om man vill lära sig mer om effekterna av matcha, föreslår vi att man undersöker effekterna av grönt te. 

Det finns ungefär 34mg koffein i 1 gram av matcha. Den rekommenderade dagliga gränsen under graviditet är 200mg.

Följande är koffeinet i en 207 milliliters kopp kaffe

Droppkaffe 115-175
Bryggkaffe 80-135
Snabbkaffe 65-100

Det fanns en studie från 1997 i American Journal of Epidemiology. Koffeinintag och försenad befruktning: ett europeiskt multicenter-test på infertilitet och subfertilitet, fann att kopplingarna är svaga och/eller oviktiga, även för kvinnor som dricker mer än motsvarigheten till 5 koppar kaffe per dag. Dock så finns det andra artiklar som säger annat.


Finns det koffein i matcha?

Matcha är en typ av grönt te och innehåller koffein. Det finns ungefär 34mg koffein i 1 gram matcha. Koffeinet i matcha, till skillnad från det i kaffe, släpps gradvis ut i harmoni med aminosyrorna i matchan. I teorin borde matcha kunna ge dig 4-6 timmar av fokus, minus nervositeten som förknippas med koffeinet i kaffe. 

Är er organiska matcha certifierad?

Vår organiska matcha är certifierad och reglerad av The Soil Association i Storbritannien och håller en standard som möter kraven hos EU, USDA och JAS. 

Hur kommer produkten förpackad?

All vår matcha kommer i 50grams återförslutbara, upprättstående påsar. Så om du beställer 200 gram matcha, kommer det in 4 x 50grams påsar.  Vår grossistmatcha packas annorlunda.