Matcha te

Matcha Factory är Europas ledande leverantör av Matcha Te och pulveriserat Grönt Te. Vi arbetar direkt med jordbrukare och producenter i Japan, Kina och Taiwan, för att kunna ge dig de allra bästa Matcha-produkterna till bra priser!

Matcha Grönt te

Matcha Tea Factory är Storbritanniens ledande leverantör av pulveriserat matcha grönt te. Vi har ett brett sortiment av produkter, med allt från vanligt pulveriserat grönt te, som är utmärkt till bakning och andra former av matlagning, till de högsta ceremoniella kvaliteterna av matcha. Vi har nyligen utökat till att erbjuda organiska produkter också! Så vad du än vill göra med matcha eller grönt te i pulverform, är vi säkra på att vi kan förse dig med en lösning, perfekt anpassad efter dina behov. 

 

Drick Matcha-te 

 

Om du vill dricka matcha, kan vi erbjuda ett utmärkt val som passar alla prisklasser. Med så många val att erbjuda kan det vara svårt att veta var man ska börja. Te är mycket likt ett fint vin, i betydelsen att man får vad man betalar för. Skillnaden mellan fina viner och te är dock att man inte behöver en raffinerad gom, för att kunna uppskatta de finare kvaliteterna av de högt rankade tesorterna. Även de som nyss börjat dricka te kommer att upptäcka de sötare tonerna och de lägre nivåerna av strävhet som man kan hitta bland de högt rankade tesorterna. Om du testar matcha för först gången, rekommenderar vi att du börjar med premium-matcha, och bestämmer dig därefter om matcha är något för dig, eller om du känner att du skulle gagnas av de högre klasserna.  .

 

Matcha-accessoarer

 

Att ha de rätta accessoarerna är avgörande om du vill få ut så mycket som möjligt av din brygd. Våra handgjorda matcha-vispar är tillverkade av bambu och är designade för att säkerställa att du ska kunna vispa ditt te perfekt och klumpfritt. Vi erbjuder också matcha-skopor och matcha-skålar.

Grossist Matcha-Te 

Matcha factory erbjuder en mängd grossistalternativ, från köp av stora mängder till återförsäljningsalternativ. Vi siktar på att skicka grossistbeställningar inom tre arbetsdagar, även om ledtiden kan variera, beroende på beställningens storlek. Kontakta oss för att få reda på mer om våra priser och förpackningsalternativ.  Vi levererar för tillfället till gym, bagerier och restauranger.

Vad är Matcha?  

Matcha-te är malda, ångade teblad, som vuxit i skugga. Förberedelserna för att tillverka matcha börjar veckor före teskörden. Tebladen täcks för att inte komma i kontakt med direkt solljus. Bilden nedan visar en av våra skuggiga te-trädgårdar. Denna skuggprocess gör att bladen blir mörkare och orsakar förändringar i den kemiska sammansättningen i bladen, vilket resulterar i bildningen av aminosyror och högre nivåer av koffein än i andra teer. Dessa blad torkas sedan, man plockar bort stammen och venerna, och maler sedan bladen till matcha.